20 Ocak 2016
20 Ocak 2016,
 0

 

Aslında bir işlemin gerekli ya da gereksiz oluşundan önce onun amacını anlamak gerekir. Dişler neden fırçalanır? Hergün yüzlerce şey yeme içme anlamında tüketiliyor ve hepimizin ağız ortamında bakteriler var. Tıpkı derimiz ve bağırsağımızda olduğu gibi. Bu bağlamda eğer yeme-içme işlemlerinden sonra dişler fırçalanmaz ise diş çürükleri oluşabilir çünkü gıdalar bakteriler tarafından parçalanır ve açığa çıkan maddeler dişi çürütür. Diş fırçalanmaz ise dişeti problemleri oluşur neden çünkü bakteriler gıda artıklarına bağalanaral diş yüzeyine yapışır. Önce diş plağı sonra da tükürük etkisi ile diş taşı oluşur. Bu sayede dişetinde kanama, ağrı ödem oluşur. Aynı zamanda ağız kokusu da kaçınılmazdır.
Günde 3 Kez Diş Fırçalamak Gerekir mi (1)
Günde 3 defa fırçalamak uygun olan yöntem olsa da ağız hijyenini sağlamak için günde 2 kez fırçalamak da yeterli olabilmektedir. Kahvaltıdan sonra ağız ortamındaki kalıntılar uzaklaştırılmalıdır. Diğeri ise akşam yemeğinden sonraki ya da yatmadan önceki süreçtir. Özellikle gece tükürük akış hızı düşer. Bu dönemde tükürüğün yıkayıcı etkisi azalacağından dolayı çürük ve dişeti problemleri oluşma riski artacaktır.
Yani genel anlamda bakıldığında diş fırçalamak 2 kez yeterlidir. Ancak siz bu yazıuı okuyorsanız artık bilinçli bir hastasınız ve o nedenle eğer öğle saatlerdinde öğle yemeği şeklinde bir öğün gerçekleşmisse yukarısa anlatılan bilgiler ışığında dişlerinizi fırçalamanızda bir sorun olmayacaktır. Mutlu gülüşler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir